INGRIJIREA BIJUTERIILOR

Ghid pentru îngrijirea bijuteriilor din oțel inoxidabil

Bijuteriile din oțel inoxidabil au câștigat rapid popularitate datorită durabilității și aspectului lor elegant. Cu toate acestea, pentru a păstra strălucirea și proprietățile acestor bijuterii cât mai mult timp posibil, este important să le acordăm o îngrijire corespunzătoare. Acest ghid vă va oferi informații profesioniste despre cum să îngrijiți bijuteriile din oțel inoxidabil și să vă bucurați de ele pentru mulți ani.

Proprietățile extraordinare ale oțelului inoxidabil

Oțelul inoxidabil (sau inox) este acel aliaj al otelului care conține cel puțin 11% crom în procente de masa. Acest adaos de crom îi conferă oțelului proprietățile sale unice de inoxidabilitate și rezistență la coroziune. Prezența cromului permite formarea unui strat extrem de subțire dur, invizibil, de oxid de crom pe suprafața oțelului, rezistent la acțiunea mediilor corozive. Astfel, este cunoscut pentru rezistența sa impresionantă la uzura, pete și rugină. Acest metal este durabil și rezistent la zgârieturi, oferind bijuteriilor o durată de viață lungă.

Acest metal isi poate pierde din stralucire abia dupa mai multi ani in functie si de modalitatea de utilizare si expunerea la diverse substante.

Oțelul inoxidabil imită aspectul metalelor fine și prețioase, iin timp ce bijuteriile din acest material sunt mai accesibile ca preț.

Produselor din inox au următoarele avantaje:

  • Grad mare de rezistență la coroziune;
  • Durabilitate mai mare de 50% decât oțeluri medii;
  • Durabilitate: rezistență la căldură/ îngheț;
  • Ușor de întreținut;
  • Aspect plăcut;
  • Reciclabil.

REGULI GENERALE

Protejați bijuteriile de zgârieturi

Desigur, bijuteriile din oțel inoxidabil sunt mai rezistente la zgârieturi decat cele din alte aliaje comune, dar pentru a le păstra aspectul inițial, evitați să le amestecați cu alte bijuterii sau obiecte într-un mod care ar putea provoca deteriorări. Aceste reguli se aplica, de altfel, tuturor bijuteriilor din magazinul nostru online. Depozitați-le separat sau într-un organizer de bijuterii pentru a preveni zgârieturile nedorite.

Curățare regulată

Curățarea bijuteriilor, inclusiv a celor din oțel inoxidabil este simplă și eficientă. Utilizați o cârpă moale sau o perie de dinți moale înmuiată în apă caldă cu săpun blând. Evitați să utilizați abrazivi sau substanțe chimice agresive, deoarece acestea pot afecta strălucirea bijuteriilor. După curățare, clătiți-le bine și ștergeți-le cu grijă pentru a îndepărta excesul de apă.

Evitați contactul cu substanțe chimice agresive

Chimicalele dure, cum ar fi cele găsite în produsele de curățare sau în spray-urile pentru păr, pot afecta negativ bijuteriile din oțel inoxidabil și  cu atat mai mult pe cele din aliaje comune. Încercați să evitați contactul direct cu aceste substanțe pentru a menține calitatea bijuteriilor.

Rezistența la coroziune nu înseamnă imunitate la rugină

Deși oțelul inoxidabil este rezistent la coroziune, nu este complet imun la rugină, mai ales în anumite condiții. Experiența la umiditate excesivă, expunerea prelungită la apă sărată sau utilizarea în medii extreme pot duce la apariția ruginii. Asigurați-vă că ștergeți bijuteriile după contactul cu apă și depozitați-le într-un loc uscat.

Îngrijirea bijuteriilor din oțel inoxidabil nu necesită eforturi extraordinare, dar câteva atenții la detalii pot face o diferență semnificativă în menținerea aspectului lor inițial. Respecați aceste sfaturi simple și veți putea să vă bucurați de bijuterii strălucitoare și elegante pentru mulți ani.

Colectia Urban Chic conține exclusiv bijuterii din oțel inoxidabil. Bijuterii din alte materiale si aliaje comune sunt oferite de Colectia Architect Atelier, unde veți găsi un design unic si fermecător. 

În cazul în care întâmpinați dificultăți sau aveți întrebări specifice privind îngrijirea bijuteriilor din oțel inoxidabil, nu ezitați să ne contactați. Echipa noastră este întotdeauna aici pentru a vă oferi suport și sfaturi personalizate.

 

Echipa eAzur